Volgers

zondag 25 januari 2015

Niet zo goed nieuws en een leuk prijsje

Ik ben de afgelopen week weinig in blogland aanwezig geweest omdat wij afgelopen week in het ziekenhuis hebben doorgebracht. Het viel ons op dat Yorga de laatste dagen heel veel dronk en ook weer in zijn bedje plaste en omdat ik ooit bij de serie House heb gezien dat het op diabetes kan wijzen, ben ik afgelopen maandag meteen naar de huisarts waar we met spoed werden doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar werd duidelijk dat hij diabetes type 1 heeft en dus zijn leven lang moet prikken en spuiten. 

Natuurlijk wil je dit niet voor je kind en ik heb ook heus wel wat traantjes laten lopen maar uiteindelijk wil je toch dat het leven van je kind doorgaat zoals het voorheen was, wij proberen er dan ook geen drama van te maken! Natuurlijk moet hij zich wel aanpassen met de tussendoortjes en hij kan niet zomaar alles meer in zijn mond stoppen. Hij vroeg aan mij: Mama mag ik nou nooit meer een appelflap eten? Natuurlijk mag hij alles eten, alleen moet hij dan van te voren insuline spuiten. 

Hij doet het zo erg goed, in het ziekenhuis heeft hij zichzelf geprikt en gespoten, toch blijft hij het eng vinden, maar voor een 6-jarige doet hij het helemaal super, wij zijn ook erg trots op hem!! In de winkel kijken we ook samen alle etiketten na hoeveel koolhydraten er in producten zitten zodat hij dat snel ook zelf kan. In februari moet hij zijn themakring  op school houden en is dit wel een goed onderwerp om over te vertellen, zodat de kinderen uit zijn klas ook weten wat het precies inhoudt.

Afgelopen week heb ik ook de prijs van de loterij van Nicole ontvangen en hij is leuk! Ik moet alleen nog even uitvogelen hoe dat stansje nu precies in elkaar moet :D, maar dat gaat vast goed komen! Nicole, nogmaals bedankt, ik ben er erg blij mee!!!


Hopelijk krijg ik vanmiddag nog even tijd om mijn kaart af te maken die er al de hele week ligt en bedoeld was voor 52 Week to Christmas, die schuift nu gewoon maar een weekje op!

Groetjes en een fijne zondag,
Priskilla

8 opmerkingen:

 1. Hallo Priskilla,

  Ach altijd triest als er iets met je kind aan de hand is maar gelukkig pakken jullie het goed op en wat knap dat hij zich zelf al kan prikken en spuiten voor een kind van 6 petje af hoor!!

  Lieve groetjes Marrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och Priskilla, dat is inderdaad een hele schrik en beslist niet leuk!! Hier moet je weer een weg in vinden en samen met hem de veerkracht zoeken! En zo te lezen heeft hij die al te pakken, dat is knap hoor! Sterkte en een dikke knuffel voor jullie kleine kanjer! Mooie prijs heb je gewonnen!

  Groetjes Richtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's zeker even schrikken, Priskilla. Maar het gaat jullie vast lukken om samen met Yorga hier een weg in te vinden. Heel veel sterkte en succes en natuurlijk ook veel plezier met je prijsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heftig, Priskilla. Heb in mijn omgeving wel meegemaakt dat als je de 'gebruiksaanwijzing' kent, het op zich goed te doen is. Eventueel later met een insulinepomp. Maar het blijft lastig voor een 6-jarige. Succes ermee. En geniet van je prijs!

  Groetjes, Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Priskilla,
  ja, dat is schrikken, gelukkig dat je zo snel reageerde, maar diabetes type 1 dat is niet mis..Ik heb zelf type 2..en je moet toch altijd opletten..
  Je hebt een mooie prijs gewonnen, daar maak je vast iets moois mee.
  nog een fijne zondag,
  liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo dat is niet zo leuk wat jullie te horen kregen maar je kunt er mee leren leven .alle begin is moeilijk .Ik wens jullie veel sterkte .
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach Priskilla toch, zo jong en dan nu al diabetes, helaas komt het maar al te vaak voor.
  Met goede begeleiding kan je zoontje er wel mee omgaan hoor, het is nu al een kanjer zo te lezen.
  Je hebt een leuke prijs gewonnen, dat maakt de dag weer een beetje goed.
  Sterkte met alles en het gaat heus wel lukken allemaal.
  Lieve groetjes,Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och Priskilla wat naar toch dat je zoontje met die ziekte geconfronteerd wordt...maar zo te lezen kan hij er al aardig mee overweg, wat zijn kinderen toch flexibel ...heel veel sterkte met de juiste balans te vinden...

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen